Ogłoszenie jest nieaktualne, zostało przeniesione do archiwum i nie ma możliwości aplikowania na tę ofertę.

Flexcraft
Pracownik magazynu

Pracownik magazynu spożywczego

  • Data publikacji:
  • 19-05-2022
  • Miejsce Pracy:
  • Holandia
  • Wynagrodzenie:
  • 11,63 euro brutto/h
  • Stanowisko:
  • Magazynier

Agencja pracy Flexcraft poszukuje pracowników magazynowych

Agencja Pracy Flexcraft to nie jest pośrednik - to bezpośrednio z Flexcraft podpiszesz umowę na holenderskich warunkach KRAZ273

Opis firmy

Vomar jest odnoszącą sukcesy organizacją supermarketów z 66 oddziałami w Noord-Holland, de Bollenstreek, Utrecht i Almere. Vomar zatrudnia obecnie ponad 6 250 osób w siedzibie głównej, w różnych oddziałach oraz centrum dystrybucyjnym i własnych zakładach produkcyjnych (zakład mięsny i piekarnia).

Opis stanowiska:

Praca w dużym magazynie z produktami spożywczymi. Zatrudniamy magazynierów przy realizacji zamówień, operatorów wózków widłowych.

- dział KW - zbieranie zamówień, art spożywcze nie wymagające chłodzenia (napoje, makarony, chipsy, kosmetyki, piwo itp) Zbiera i realizuje się tutaj zamówienia w systemie voice-pick (komputer przekazuje pracownikowi przez słuchawkę informację dotyczące konkretnego zamówienia). Pracownicy mają na uszach słuchawkę, w której słyszą po holendersku głównie liczebniki. Numer produktu, numer półki, potem dla potwierdzenia muszą powtórzyć dany liczebnik w języku polskim. Dopiero jeżeli słowa te zgadzają się mogą zdjąć z półki towar i ułożyć na wózku.

- dział z mięsem (Slagerij). Nie są to  zakłady mięsne. Jest to praca fizycznie lekka. Można pracować przy taśmie lub na ekspedycji. Temperatury wahają się między pięcioma, a siedmioma stopniami Celsjusza. Pracując przy taśmie pakuje się do opakowań kawałki mięsa (schabowe, karkówki, polędwice), które następnie trafiają do sklepów. Na ekspedycji sortuje się produkty według zamówienia danego klienta. Kładzie się je pod ekranami, na których wyświetlają się dane dotyczące zamówienia. Układa na paletach foliuje i przygotowuje do wysyłki.

- dział z pieczywem (Bakerij). Na tym dziale jest ciepło 23-27 stpopni. Nie pracuje się tam w roli piekarza, ale pracownika produkcji. Chleb i inne produkty ściąga się z taśmy, pakuje, układa, foliuje, przygotuje się do wysyłki. Praca jest w systemie trzyzmianowym, włączając zmiany nocne.

- dział z warzywami i owocami (GFC). realizacja zamówień w systemie voice-pick, temperatura w magazynie dość niska ok 5-10 stopni, godziny rozpoczęcia pracy między 3:30 a 12:00. Na tym dziale jest możliwość pracy zarówno przy zbieraniu zamówień (order picking) jak i w systemie Transito with colors.

Transito with colours - roznoszenie, układnie (realokacja) produktów do poszczególnych koszy. Pracownik bierze produkt, skanuje go, a następnie umieszcza w odpowiednim miejscu. Na ścianach są kolorowe wyświetlacze, a pod mini są kosze, do których należy odkładać konkretne artykuły spożywcze.
Order picking -  Pracownicy realizują tu zamówienia w tym samym systemie co na dziale KW (Mają na uszach słuchawki. Słyszą w nich po holendersku głównie liczebniki od 1 do 100.. Numer produktu, numer półki, potem dla potwierdzenia muszą powtórzyć dany liczebnik w języku polskim. dopiero jeżeli słowa te zgadzają się mogą zdjąć z półki towar i ułożyć na wózku)

- dział ze skrzynkami (Emballage). Pracownicy zajmują się tutaj czyszczeniem, sortowaniem, układaniem skrzynek (na przykład po napojach). Przy tym dziale możliwa również praca przy utylizacji zwrotów. Możliwa praca również w niedzielę.

- dział z zaopatrywaniem supermarketu (E commerce). Praca polega na przygotowywaniu produktów do sklepów i na pracach typowo magazynowych.  Na tym dziale są realizowane zakupy on-line. Praca odbywa się przez 6 dni w tygodniu.

- dział z nabiałem (Vers) Realizacja zamówień produktów nabiałowych, jak również paletowanie towaru i inne prace magazynowe. W magazynie panuje dość niska temperatura około 5 stopni. Godzina rozpoczęcia pracy dość wczesna, bo 5:30 rano. Na tym dziale jest system zbierania zamówień, który się nazywa transito with colours czyli orderpicking bez systemu głosowego. To oznacza, że na hali jest kolorowa ścieżka, na ścianach są wyświetlacze a pod nimi kontenery, w których znajdują się artykuły spożywcze np. ser itp. Pracownik bierze produkt, skanuje go, a następnie komputer informuje gdzie ma zanieść dany towar i ile sztuk trzeba wziąć. Na tym dziale jest możliwość również pracy przy zbieraniu zamówień (order picking) w systemie voice pick tak jak to się odbywa na dziale KW.

- dział  ekspedycji ogólny - dział przyjmowania dostaw i rozładunków, nadzór i prawidłowe archiwizowanie dokumentacji magazynowej, rozmieszczanie towaru w magazynie, drukowanie i przygotowanie etykiet adresowych oraz listów przewozowych, przygotowywanie wysyłek.

- dział Diep Vries - realizacja zamówień na dziale mroźni (pizze, zapiekanki, mrożonki). Panują tutaj bardzo niskie temperatury (minus dwadzieścia sześć stopni Celsjusza). Koniecznie należy wziąć ze sobą ciepłą bieliznę, czapkę i szalik. Obuwie przystosowane do pracy w temp. minusowej zapewnia firma. Pracodawca zapewnia również ciepłe, odpowiednie ubranie wierzchnie oraz rękawiczki. Pracownicy pracują przy realizowaniu zamówień w systemie Voice pick (takim samym jak na dziale KW). Pierwsza zmiana zaczyna się między 5:00 a 9:00. Ordepickerzy nie jeżdżą wózkiem EPT, tylko ciągną wózki ręczne. Na całym dziale Diepvries jest dodatek za pracę w mroźni 8%. Obowiązuje on od poniedziałku do piątku (nie ma go w weekendy, w weekendy są dodatki weekendowe).

Stawki:
– wszystkie działy (za wyjątkiem Slagerij i Bakerij)

Dla osób w wieku 21 lat i starszych  :  11,63  euro/h brutto
Dla osób w wieku 20 lat i młodszych:  9,96  euro/h brutto
+ dodatek wakacyjny 8%
+ dodatek ADV 8,48% 

- Dział Slagerij (wędliny i produkty mięsne):
Nie ma stawki wiekowej :  11,86 euro/h brutto
+ dodatek wakacyjny 8%
+ Dodatek 1,96 euro brutto dodatku na dzień za pracę w chłodnym otoczeniu.

– Dział Bakerij (piekarnia):
Dla osób w wieku 21 lat i starszych : 10,95 euro/h brutto  
Dla osób w wieku 20 lat i młodszych:  10,24  euro/h brutto
+ dodatek wakacyjny 8%

– Dział Diepvries (mrożonki):
Dla osób w wieku 21 lat i strszych  :  11,63 euro/h brutto
Dla osób w wieku 20 lat i młodszych:  9,96  euro/h brutto
+ dodatek wakacyjny 8%
+ dodatek ADV 8,48%
+ 8% - dodatek za pracę na mroźni.

- Stawka godzinowa dla operatorów reachtruck:

13,04 Euro brutto + 8,48 procenta dodatku ADV do każdej godziny + 8 procent dodatku wakacyjnego do każdej godziny

na dziale diep vries do stawki podstawowej wypłacany jest dodatek 8 procent za pracę w chłodnych warunkach.

 

Dodatkowe informacje

Możliwa jest praca na różnych działach
Możliwość pracy w nadgodzinach istnieje (często jest 6 dniowy tydzień pracy)

Prześlij swoje CV na adres ewa.myszka@flexcraft.pl lub zadzwoń +48 515 041 851