- Ogłoszenia o Pracę
- Wrocław
- Kierowca/Konserwator
Kierowca/Konserwator
1. obywatelstwo polskie, o stanowisko mogą ubiegać się także obywatele Unii Europejskiej oraz obywatele innych państw, którym na podstawie umów międzynarodowych lub przepisów prawa wspólnotowego przysługuje prawo do podjęcia zatrudnienia na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,
2. znajomość języka polskiego w mowie i piśmie umożliwiająca swobodną komunikację,
3. niekaralność za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,
4. prawo jazdy kategorii B.
2. Wymagania dodatkowe:
1. aktualne badania do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2. uprawnienia elektryczne.
3. Zakres wykonywanych zadań.
1. Dokonywanie jazd dla potrzeb Zespołu Szkół Gastronomicznych, na podstawie polecenia kierownika gospodarczego lub dyrektora szkoły.
4. Dokumentowanie w Karcie drogowej przebiegu kilometrowego wszystkich wyjazdów służbowych powierzonym samochodem Zespołu Szkół Gastronomicznych.
4. Wpisywanie do Karty drogowej ilości każdorazowego tankowania paliwa.
6. Rozliczanie w Kartach drogowych ilości zużytego paliwa.
7. Przekazywanie kierownikowi gospodarczemu wypełnionej Karty drogowej po podróży służbowej, najpóźniej w dniu następnym.
8. Dokonywanie terminowego rozliczenia pobranych zaliczek gotówkowych na zakup paliwa i koszty podróży służbowych.
9. Dbanie o powierzony pojazd i jego wyposażenie oraz zabezpieczenie przed uszkodzeniem
i kradzieżą, pod rygorem odpowiedzialności materialnej.
10. Przestrzeganie ustalonych przez producenta powierzonego pojazdu terminów wykonania obsług technicznych, przeglądów i wymian olejów i płynów, stosując przy tym ich właściwe rodzaje zalecane przez producenta tego pojazdu.
11. Zgłaszanie przełożonym niezwłocznie wszelkich zawinionych i niezawinionych kolizji
i wypadków drogowych.
12. Usuwanie na bieżąco drobnych usterek w powierzonym pojeździe zauważonych
w trakcie eksploatacji powierzonego pojazdu, a w przypadku niemożności ich usunięcia zawiadamiania przełożonych.
13. Składanie zapotrzebowania do kierownika gospodarczego na materiały oraz urządzenia niezbędne do wykonywania bieżących napraw.
14. Systematyczny przegląd, naprawa oraz wymiana sprzętu i urządzeń, które uległy uszkodzeniu.
15. Dokonywanie zakupów na potrzeby Szkoły.
16. Wykonywanie prac naprawczo-remontowych na terenie obiektów szkoły, tj.:
a) dbałość o prawidłowe funkcjonowanie sieci i urządzeń elektrycznych (naprawa i wymiana uszkodzonych gniazdek, kontaktów, żarówek itp.);
b) znajomość instalacji poszczególnych urządzeń elektrycznych;
c) prace związane z konserwacją urządzeń wodno- kanalizacyjnych (naprawa kranów, spłuczek, wymiana uszkodzonych elementów armatury sanitarnej, udrażnianie instalacji);
d) dbałość o prawidłowe funkcjonowanie elementów wyposażenia obiektu (bramy
i ogrodzenia, drzwi, okna, ich zamknięcia, zamki);
e) przegląd bramek, ławek, koszy, siatki wokół boiska – bieżące, drobne naprawy;
f) prace remontowo-malarskie w zakresie podstawowym ( gipsowanie
i szpachlowanie niewielkich ubytków powstających w trakcie eksploatacji budynku, malowanie);
g) prace naprawcze związane ze sprzętem szkolnym (naprawa stolików, ławek, biurek, krzeseł, pozostałego wyposażenia meblowego);
h) dorabianie i oznaczanie kluczy do pomieszczeń szkolnych.
17. Wykonywanie napraw sprzętu zgłoszonych przez opiekunów pracowni szkolnych oraz pozostałych pomieszczeń, odnotowanych w zeszycie „KONSERWATOR” (portiernia).
18. Zgłaszanie do przełożonych zauważonych awarii, uszkodzeń w sprzęcie i mieniu, które mogą zagrozić bezpieczeństwu użytkowników.
19. Pomoc pozostałym członkom personelu obsługi przy cięższych pracach porządkowych
w czasie ferii i wakacji (przesuwanie ciężkich szaf, mebli itp.)
20. Prawidłowa obsługa narzędzi i elektronarzędzi.
21. Dbanie o stan techniczny powierzonego sprzętu i mienia.
22. Dbałość o ład i porządek na stanowisku pracy.
23. Czasowe zastępowanie dozorcy oraz placowego.
24. Wykonywanie innych czynności wynikających z potrzeb szkoły, zleconych przez bezpośredniego przełożonego oraz dyrektora szkoły.
4. Informacja o warunkach pracy na danym stanowisku.
Miejsce pracy: Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu – ul. Kamienna 86; 50-547 Wrocław.
Stanowisko pracy: praca fizyczna, także na dworze 4 h dziennie.
Przewidywany termin zatrudnienia: od zaraz
Wynagrodzenie:
podstawa 3 350,00 zł + 20 % premia regulaminowa + dodatek stażowy maksymalnie 20%5. Wymagane dokumenty.
1. życiorys (CV) z przebiegiem nauki i pracy zawodowej opatrzony własnoręcznym podpisem,
2. świadectwa pracy z ostatnich dwóch miejsc zatrudnienia,
3. oświadczenie o posiadanym obywatelstwie – opatrzone własnoręcznym podpisem,
4. kopia dokumentu potwierdzająca znajomość języka polskiego (dot. osób nieposiadających obywatelstwa polskiego),
5. oświadczenie kandydata o niekaralności – opatrzone własnoręcznym podpisem.
6. Informacje dodatkowe.
Dokumenty aplikacyjne proszę przesyłać na adres mailowy sekretariat.zsg@wroclawskaedukacja.pl lub składać osobiście w sekretariacie szkoły.