Ogłoszenie jest nieaktualne, zostało przeniesione do archiwum i nie ma możliwości aplikowania na tę ofertę.

Holandiajobs
Poszukuje zainteresowanych podjęciem pracy w Holandii

Pracownicy szklarni z kwiatami i warzywami w Holandii

  • Data publikacji:
  • 06-05-2021
  • Miejsce Pracy:
  • Holandia
  • Wynagrodzenie:
  • min. 1600 euro miesięcznie
  • Stanowisko:
  • Pakowacz

Poszukujemy osób chętnych do podjęcia prac w branży ogrodniczej - w szklarni (przy kwiatach, sadzonkach, warzywach oraz owocach). WYMAGANIA: · gotowość i chęć do pracy · ważny i nieuszkodzony dowód osobisty · mile widziana znajomość j. angielskiego ZAKRES OBOWIĄZKÓW / OFEROWANE STANOWISKA: · praca w szklarniach z warzywami: papryką, pomidorami, ogórkami i inne · praca w szklarniach z kwiatami: storczyki, gerbery, róże i inne · sadzenie, zrywanie, uprawa · sortowanie oraz pakowanie warzyw i owoców, · zbiór pieczarek · proste prace przy pakowaniu owoców i warzyw · kontrola jakości produktów · szykowanie towarów do wysyłki · Sadzenie, ścinanie, pakowanie kwiatów (tulipany, chryzantemy, lilie). · ręcznym układaniu kompozycji kwiatowych według przedstawionego wzoru. · pielęgnacja storczyków · zbieranie oraz kompletowanie zamówień - Orderpicker   OFERUJEMY: • regularne cotygodniowe wypłaty na konto • zakwaterowanie • ubezpieczenie • stawka godzinowa • opiekę polskojęzycznych koordynatorów • pomoc w zorganizowaniu dojazdu do Holandii · holenderską umowę Pracownik szklarni inaczej cieplarni. W szklarniach hodowane są warzywa, owoce oraz kwiaty. Praca polega przede wszystkim na uprawie, pielęgnacji i zbiorach/ścince. W zależności od rodzaju uprawy do obowiązków pracownika należą przeróżne czynności. Często każda ma przydzielana po kilka lub kilkanaście funkcji, elastyczność jest podstawową cechą pracowników. Przykładowo przy papryce: obrywanie liści, podwiązywanie sadzonek czy okręcanie łodyg. Przy chryzantemach: sadzenie, pielęgnacja, obrywanie pączków, plauzowanie, pakowanie. Sadownictwo obejmuje uprawę roślin trwałych- wieloletnich. Uprawa odbywa się w sadach i na plantacjach. Większość pracowników w sadownictwie jest pracownikami sezonowymi. Wynika to z tego, że najwięcej rąk do pracy jest potrzebnych w czasie zbiorów owoców. Do wykonywania większości czynności nie wymagane jest od pracowników żadne doświadczenie. Wbrew pozorom jest to ciężka praca fizyczna. Do obowiązków pracownika należy zrywanie owoców, ocena jakości, sklasyfikowanie (“deserowy” czy “do przetwórni”) oraz pakowanie/układanie. Poza sezonem w sadownictwie pracownicy odpowiedzialni są za cięcie sadu, prace polowe, sadzenie i wiązanie drzewek.   Zainteresowani: wyślij CV na: daniela.zarebska@holandiajobs.pl